loopkledy en dergelijke

Nieuwsbrief 4: februari 2011

VAN DE BESTUURSTAFEL

 • Een terug- of vooruitblik zult u deze keer niet aantreffen onder dit hoofdstuk. Van de bestuurstafel komt slechts een, kort bericht, namelijk de uitnodiging om toch vooral naar de ledenvergadering te komen, en daar alles te horen over het verleden en heden, en vooral ook mee te praten over de toekomst. Niet alleen zwaaien we de ‘oude’ voorzitter Lucien uit, u kunt ook een nieuwe voorzitter kiezen. De financiën zullen de revue passeren. De secretaris presenteert er zijn jaarverslag. En we willen met u van gedachten wisselen over welke verenigingsactiviteiten in uw ogen prioriteit verdienen. Want gebleken is al dat het met de huidige bezetting niet meer lukt invulling te geven aan alle activiteiten die wij in het verleden organiseerden.

  De jaarlijkse algemene ledenvergadering zal plaatsvinden op zaterdag 19 maart. We verzamelen om 13.30 uur bij de poort van de Generaal-Majoor de Ruyter van Steveninckkazerne, Eindhovensedijk 42, 5688 GN Oirschot. We maken ons dan gereed voor de gebruikelijke ALV-loop. Dit zal een leuke loop met verrassende elementen zijn. Daarna is er gelegenheid om te douchen. De ledenvergadering start om 16.00 uur in het steakhouse THE LONGHORN, tegenover de kazerne. Leden die niet aan de ALV loop willen meedoen (dat kunnen wij ons haast niet voorstellen!), kunnen dus rechtstreeks naar The Longhorn gaan. De afsluiting zal rond 18.30 uur zijn. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd, u hoeft thuis niet meer achter het fornuis. Ook gezinsleden zijn van harte welkom bij het ALV-loopje, tijdens de vergadering (maar dan wel zonder stemrecht) en bij het eten. 
  Graag wel even aanmelden bij pvoermans@hotmail.com ; de aanmeldingstermijn is verruimd tot 1 maart.

NIEUWS

 • Op 28 januari vond de eerste KOVZ wedstrijd plaats, een Nacht OL op Einderheide. In een koude nacht wisten iets meer dan 40 lopers de Einderheide goed te vinden, of dat aan de geurige soep van José lag of aan de uitdagende baanlegging van Monica was niet helemaal duidelijk. Ondanks kleine reflectors werden er scherpe tijden gelopen. Ook een groep scouts liep mee met een initiatieomloop van Marco, kortom.......... gezelligheid troef. De uitslag vindt u <hier>

  In de afgelopen maanden noteerden wij twee nieuwe leden! Birgen Bleyens (jaja, zoon van onze Peter B) besloot het oriënteren op te pakken en sloot zich aan bij onze club. En Jan-Gerard van der Toorn onderging zijn O-vuurdoop tijdens de KOVZ-nachtOL op 28 januari en kwam zo enthousiast het bos uit, dat ook hij besloot om dan maar meteen lid te worden. Allebei VAN HARTE WELKOM  en graag tot ziens op een van de wedstrijden

  En in de rubriek Lief en Leed: wij meldden u reeds dat ons lid Masja van de Ven tijdens de wedstrijd op 16 januari te Hechtel haar kuitbeen brak. Aanvankelijk leek haar herstel goed te vorderen, maar helaas zit er een kink in de kabel, of beter gezegd: het bot is verschoven en dat maakte een operatie alsnog noodzakelijk. Masja is inmiddels geopereerd, twee schroeven rijker en moet nu helaas van voren af aan beginnen met haar herstel. Dus nogmaals van harte beterschap!
  Maar er is ook goed nieuws: ons lid Ingrid Kennes werd vlak voor Kerstmis geopereerd en voorzien van een nieuwe heup. Ook zij werkt hard aan haar herstel. Wij hebben Ingrid inmiddels weer rond zien hobbelen, weliswaar nog met stok, maar dat zal snel verleden tijd zijn hopen wij. Ook voor haar een voorspoedig herstel toegewenst.

ANDER NIEUWS C O N T R I B U T I E   2 0 1 1

 • Het nieuwe jaar is begonnen en dus….. klopt de penningmeester aan uw deur voor de contributie over het jaar 2011. De bedragen zijn ongewijzigd ten opzichte van (vele) voorgaande jaren.
  Dat wil zeggen:
  - individueel lidmaatschap: EUR 20
  - gezinslidmaatschap: EUR 27
  Een schijntje dus! Doe ons en de penningmeester een plezier en stort uw bijdrage snel op girorekening 739528 van Penningmeester KOVZ, ’s Hertogenbosch.
  Voor onze buitenlandse betalers is de IBAN code NL55INGB0000739528 en BIC code INGBNL2A

WEDSTRIJDEN

 • Op 5 en 6 maart 2011 vindt de jaarlijkse interland plaats in Duitsland, in de omgeving van Lübbecke (niet te verwarrren met Lübeck!), circa 150 km ten oosten van Enschede. Klik op www.ol-tus-luebbecke.de/content/view/165/47/ voor meer informatie over de organiserende club.
  Training op zaterdag 5 maart en interlandwedstrijd op zondag 6 maart. De geselecteerden zijn inmiddels bekend, maar ook niet-geselecteerden zijn van harte welkom. Nadere details op de NOLB website (www.nolb.nl). Vanuit de KOVZ zullen deelnemen: Adrie van Opstal, Lieke van Opstal en Monica Roeling.

  Op zondag 8 mei organiseert de KOVZ de derde wedstrijd in de Nationale Competitie, op de kaart Sonse Bossen. Wij rekenen natuurlijk op een hoge KOVZ-opkomst! U weet het: u loopt op onze eigen wedstrijden voor half geld! En uiteraard kunt u t.z.t. weer een oproep voor helpende handen verwachten. Dus noteer die datum en houd die dag vrij. Het belooft weer een mooie wedstrijd te worden.

  Op zondag 29 mei vindt het NK estafette plaats bij Minor. Kaart en lokatie onbekend, maar Minor kennende staat ons weer een flinke opgave te wachten. De KOVZ wil uiteraard met een groot aantal – tenminste 4! - sterke teams aantreden, niet alleen voor de podiumplaatsen maar ook voor de verenigingsbeker die wordt uitgereikt aan de best scorende vereniging met tenminste 4 teams. Noteer deze datum dus alvast in uw agenda! U krijgt te zijner tijd een oproep.

WEDSTRIJDKALENDER

WEDSTRIJD VERSLAG

 • Gerard Mooiman ging met zijn zoon Mika (4 maanden oud of daaromtrent) oriënteren in Oostenrijk. Lees <hier> zijn verslag.
  Hebt u ook een leuke O-ervaring? Deel dit met de KOVZ-leden en mail het ons!

EN TOT SLOT….

 • Je bent pas echt besmet met het oriëntatievirus wanneer …
  je kompas je dierbaarste bezit is …
  j e ook tijdens een stadswandeling geneigd bent de rood-witte linten te volgen …
  je je Emit-nummer van buiten kent …
  je zelfs op wandeling door de mooiste landschappen blijft zoeken naar die ene post ‘ten zuiden van de rots’ …
  je bij een onschuldige boswandeling alvast berekent hoe men daar een mooi loopje zou kunnen leggen …
  een selectie uit het TROL maandblad van december 2010, van Mark Van Bruggen, Oppertrol,
  die dit heeft vertaald uit het FRSO-magazine en CompassSport

nieuwsbrief 3
nieuwsbrief 2