loopkledy en dergelijke

Nieuwsbrief 3: december 2010

 

VAN DE BESTUURSTAFEL

 • Al sinds mensenheugenis is hij onze voorzitter: Lucien Baert. En niet alleen dat, hij is ook penningmeester. En behalve deze twee zware taken, is hij ook in de weer met wedstrijden organiseren, banen leggen, voorlopen, nalopen, kaarttekenen, contacten onder- en goed houden met NOLB, VVO, Defensie, SBB, Natuurmonumenten, Brabants Landschap, terreineigenaren, cafébazen, zusterverenigingen. Kortom: hij is onze duizendpoot. Lucien heeft besloten om de rol van voorzitter neer te leggen en het stokje over te dragen aan Peter Voermans. Peter neemt deze rol met onmiddellijke ingang als ‘interim’ op zich en zal zich officieel kandidaat stellen voor de algemene ledenvergadering, die zoals gebruikelijk omstreeks februari 2011 gehouden zal worden. Maar intussen alvast een dikke ‘MERCI’ aan Lucien voor het vele en goede werk dat hij gedaan heeft als voorzitter. Wij rekenen er wel op dat hij regelmatig zijn wedstrijdjes blijft lopen!
  Alle leden hebben inmiddels de mail ontvangen waarin een en ander uiteengezet wordt. Wij willen nogmaals benadrukken hoe belangrijk we de mening van de leden over onze vereniging vinden.
  Het is schitterend dat we de Interclub gewonnen hebben. Wij hadden een oproep gedaan met als doel de KOVZ weer eens op de kaart te zetten. Dat is gelukt. Jammer dat we naderhand pas te horen kregen dat we de cup mee naar huis hadden mogen nemen. Een rekenfout was hier debet aan.
  De volgende wedstrijd is tijdens de Sylvester en wel op 28 december op de kaart Grote Heide zuid. We hopen op jullie steun zodat er weer een goede wedstrijd georganiseerd wordt. De leden worden hiervoor benaderd.

NIEUWS

 • Voor de strijd om de prachtige Interclub cup, verscheen een kleine maar taaie KOVZ delegatie ten tonele. Onze nederBelg Peter kwam helemaal uit het Turnhoutse over, Steven offerde zijn verjaardag op, Naomi en Tobias werden in het strijdperk geworpen en ook onze Fransman Laurent toog naar Midden Nederland om toch vooral die cup binnen te kunnen halen. En zij maakten wel degelijk het verschil! Ook al moest de organisatie tellen en hertellen, en na eerst de cup aan HOC’93 te hebben uitgereikt, moest men dit een dag later al herstellen, want het was de KOVZ die de rechtmatige winnaar van de INTERCLUB CUP bleek te zijn! Voorwaar een mooie prestatie.

  Ook melden wij met gepaste trots weer wat podiumplaatsen:
  Tijdens het Nederlands Militair Kampioenschap was er senioren-goud voor Pim van de Nouweland,  veteranen-goud voor Adrie van Opstal en veteranen-zilver voor Gerard Mooiman. Ook Peter Voermans leverde een prestatie van formaat: hij werd 4e bij de senioren en viel daarmee net buiten de medailles. Voor een kort verslag: http://www.orienteering.nl/nieuws/NMK10.htm 

  Ook tijdens het NK Lang in Ermelo werden titels en medailles verdiend. Adrie van Opstal (H50) en Mike in ’t Groen (H60) gingen voor goud en dus ook voor de titel Nederlands Kampioen. Roland van Loon (H35) en Monica Roeling (D50) haalden het zilver binnen. Runnerup Masja van de Ven liep driekwart van de race op ‘goud’, maar viel terug in het laatste kwart van de race en kwam na een spannende eindstrijd net naast het podium terecht. 

  Een dikke proficiat voor allen.

ANDER NIEUWS

 • Bij onze zustervereniging MINOR is – door Frank Mensink – een pilot gestart met de atletiekvereniging Cialfo om de jeugd de beginselen van het oriënteren bij te brengen. Deze pilot is het resultaat van geregeld overleg met de KNAU over de vraag hoe ‘atletiek’ en ‘oriënteren’ dichter bij elkaar kunnen worden gebracht.
  Sinds begin oktober wordt er tweewekelijks op zaterdagmorgen getraind. En aan het einde van de eerste trainingscyclus volgt een echte wedstrijd, op 19 december bij HOC’93. Inmiddels hebben ook enkele senioren bij Cialfo interesse getoond, dus wellicht brengt dit het oriënteren weer wat in de lift. Een goed voorbeeld dat navolging verdient! Voor geïnteresseerden is Frank graag bereid om zijn trainingsprogramma te onthullen. U kunt de verrichtingen van de trainingsgroep volgen op de blog  http://olcialfo.web-log.nl/

WEDSTRIJDEN

 • Sylvester 2010:  5 dagen oriënteren!
  Traditiegetrouw wordt de tijd tussen kerstkalkoen en oliebollen opgevuld met de Sylvester, een vijfdaags Belgisch (4x)/Nederlands (1x) O-evenement.
  Op 28 december is het de beurt van KOVZ om de 3e etappe van de Sylvester te verzorgen. Dit gaat plaatsvinden op de kaart Grote Heide zuid (Heeze). Uiteraard doen wij weer een beroep op onze leden om deze dag tot een succes te maken. Wij zoeken dus weer VRIJWILLIGERS voor posten uitzetten (op 27 december), parkeren, secretariaat, start, kinder-O, posten inhalen (op 28 december). Stel de organisatoren niet teleur en meld je vrijwillig bij peter.bleyens@skynet.be dan krijg je kort voor 28 december een schema met waar en hoe laat je wordt verwacht om de handen te laten wapperen. Peter garandeert het schema zodanig samen te stellen, dat eenieder ook zijn eigen wedstrijd nog kan lopen.
  Uiteraard zijn alle leden ook van harte welkom om een of meer etappes van deze vijfdaagse te lopen. Voor deelname kun je je aanmelden bij Adrie van Opstal op A3@orienteering.nl vóór 4 december.
  Voor meer informatie over de Sylvester, de etappes, de lokaties, de tarieven, etc.: www.sylvester5.be

  Interland:
  Bent u al gebeld door de bondscoach?
  Op 5 en 6 maart 2011 vindt de jaarlijkse interland plaats in Duitsland, in de omgeving van Lübbecke (niet te verwarrren met Lübeck!), circa 150 km ten oosten van Enschede. Klik op www.ol-tus-luebbecke.de/content/view/165/47/ voor meer informatie over de organiserende club.
  Op zaterdag 5 maart wordt een interessante trainingsmogelijkheid geboden, en de interland zelf vindt plaats op zondag 6 maart. Per leeftijdscategorie worden 3 deelnemers geselecteerd. De selectiecriteria zijn door de NOLB bepaald en o.a. gebaseerd op het individueel resultaat tijdens de Interclub op 21 november. Geselecteerde deelnemers krijgen bericht van de NOLB. De NOLB betaalt de kosten van de trainingswedstrijd en de interlandwedstrijd. Reis- en verblijfkosten komen voor eigen rekening. Ook niet-geselecteerden zijn welkom op deze wedstrijd, maar zij betalen alle kosten zelf en zij starten ná de interland (vanaf ongeveer 11.00 uur). De organisatie biedt de mogelijkheid om tegen een redelijk tarief te overnachten met avondmaaltijd en ontbijt. Nadere details volgen op de NOLB website.

  WEDSTRIJDKALENDER

  Voor een volledig overzicht van alle Nederlandse wedstrijden verwijzen wij u graag naar de NOLB website: http://www.nolb.nl/o-kalender.html. En voor de liefhebbers ook de link naar de Belgische kalender: http://www.orientatie.org/kalender.php
  Nog even een paar bijzondere wedstrijden op een rij:
  - 28 december 2010, KOVZ organiseert de 3e etappe van de Sylvester5,  Grote Heide Zuid
  - 8 januari 2011, start van de Wintercompetitie bij UZO, nadere details volgen.
  - 28 januari 2011, KOVZ organiseert haar Nacht-OL Einderheide(de enige nacht-ol in Nederland!)
  - 6 februari 2011, KOVZ vervalt, dit wordt 8 mei organiseert de 3e wedstrijd van de Nationale Competitie 2011 Kaart volgt
  - 5 en 6 maart 2011, de Interland, omgeving Lübbecke (D).

INTERESSANTE  LINKS

 • Heb je al vakantieplannen voor 2011? Indien niet, kijk dan eens op de kalender van ‘World of O’ voor een overzicht van meerdaagse buitenlandse wedstrijden. Wellicht brengt je dat op een idee om vakantie en oriënteren te combineren! De kalender van World of O wordt regelmatig ge-update, dus voeg de link toe aan je favorieten! Voor meer informatie, klik op http://cal.worldofo.com/ En heb je zelf een leuke buitenland-O-ervaring? Meld het ons en wij publiceren jouw ervaringen graag in de volgende nieuwsbrief!

  LITERATUUR

 • Onze internationale overkoepelende organisatie, de IOF,  publiceert zo’n 2 tot 3 keer per jaar het electronische magazine O-zine. Voor geïnteresseerden klik op deze link:
  http://www.orienteering.org/i3/index.php?/iof2006/document_library/publications/o_zine
  In de laatste editie (September 2010) aandacht voor World Games, Zuid Afrika, Thierry Gueorgiou’s trainingservaringen, de World Ranking en uiteraard IOF Nieuws.
  Een gratis abonnement op O-zine regel je via: http://iof.6prog.org/Ozine_Mailings.asp

WEDSTRIJDVERSLAG

 • Een van onze redacteuren ging naar Venetië en wil er beslist nog eens naar toe! Lees <hier> het verslag.
  Hebt u ook een leuke O-ervaring? Deel dit met de KOVZ-leden en mail het ons!

EN TOT SLOT….

 • De redactie van de nieuwsbrief brengt u …..C:\Users\Roeling\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\MO99AJZO\nieuwjaar2011.jpg

nieuwsbrief 2